NIEUWSBRIEF
* Ik verstuur geen nieuwsbrief meer voor "De Energiediamant". Je kunt je wel abonneren op de nieuwsbrief voor KarinWalda.nl . Ga daarvoor naar www.karinwalda.nl/Nieuwsbrief-aanvragen
Kijk voor alle nieuwsbrieven op: www.KarinWalda.nl

OF klik op onderstaande plaatjes om de nieuwsbrieven per jaar te kunnen lezen.
2016
2015


Nieuwsbrief ”De Energiediamant” november 2012

De tijd van "zakdoekjes, lopende neus, "ik-voel-me-niet-zo-fit" en "depressieve" gevoelens is weer in aantocht. De "donkere/sombere" dagen zijn weer aangebroken.... maar zijn die dagen nu inderdaad altijd zo donker en somber of is dat iets wat we voor het gemak maar roepen....

Als eerste wil ik eens stilstaan bij de vraag, waarom mensen zich rond de feestdagen vaak zo "vervelend" en "eenzaam" voelen. Het is voor vele mensen een periode waarin ze (vaak nog onbewust) voelen, dat de "onderlinge verbindingen" niet zo stevig zijn en het "verplichte" *het-moet-gezellig-bij-de-familie-zijn* gevoel is dan niet een vrolijk vooruitzicht, maar meer een opgave/belasting.

Je kan met vele mensen om je heen zitten en je toch eenzaam voelen, terwijl andere mensen "alleen" zitten en zich heel tevreden en gelukkig voelen (en dan heb ik het natuurlijk niet over de mensen die wel alleen zitten en zich daar niet prettig bij voelen).

En dan kun je je natuurlijk afvragen..."wat heb ik daarmee te maken", maar misschien ben je (nu nog) niet in de omstandigheid dat je alleen bent of je alleen voelt, maar daarom is het ook goed voor jou om eens bewust stil te staan bij het gevoel wat het jou zou geven, als het wel zo was. Want een situatie kan snel veranderen en dan is het op zich wel prettig als je er toch eens bij stil hebt gestaan, hoe zoiets nu voelt.

En vergeet vooral niet dat de ALLERBELANGRIJKSTE verbinding, de verbinding met JEZELF is!!! En ook daar staan een heleboel mensen nooit bij stil. En waarom ook....ik ben ik en het zal wel loslopen...IK ben er toch altijd.....HELAAS, WAS DAT MAAR WAAR....Want op het moment dat JIJ verbinding maakt met je IK, ben je NOOIT ALLEEN en VOEL je je ook NOOIT alleen. Maar als JIJ de verbinding verwaarloost/verbreekt of zelfs nog nooit hebt gevonden/ervaren, dan sta je wel degelijk alleen. Als individu of alleen in je gevoel. Dus sta daar ook eens bewust bij stil en ervaar hoe het is om VAN BINNENUIT ondersteuning van JEZELF te krijgen...je zal je DIRECT lichter/beter voelen!!!

Maar moet ik dan de "ellende van de wereld op mijn schouders nemen".....NEE!. Als je het zelf zo ervaart...zeker niet doen! Maar misschien heb je er nog nooit bij stil gestaan, dat het voor JEZELF OOK prettig is om licht om je heen te ervaren.....en licht kun je in allerlei vormen tegenkomen. In positieve energie, in een glimlach, in een kaartje, in een lief woord of een opgestoken hand als je voorbij loopt.... En het mooie van het "geven" van licht, is dat je dan zelf ook altijd in het licht staat, want waar licht is, kan geen schaduw zijn....en zo'n klein gebaar VANUIT JEZELF, werkt 2 kanten op....voor de ontvanger, maar ook zeker voor de gever.....ervaar eens het gevoel van GEVEN VANUIT EEN POSITIEVE INTENTIE/INSTELLING binnenin jezelf. En dan heb ik het niet over materialistische/dure dingen, maar gewoon een stukje gevoel/emotie/aandacht/positiviteit dat in ELK MENS AANWEZIG IS!!.

En dan wordt meteen de volgende vraag zichtbaar: "moet ik mezelf dan altijd maar weer weggeven??" en ook daarop is het antwoord NEE!!!! . GEVEN VANUIT jezelf is iets compleet anders dan het WEGGEVEN VAN jezelf!!

En wie zaait....zal oogsten!!! Alleen heeft het oogsten van het ene misschien langere tijd nodig dan het oogsten van het andere en dat is ook per persoon verschillend. Dus niet iedereen "zaait" en "oogst" met dezelfde tussenliggende periode. Dus voor deze "donkere" en "sombere" dagen, probeer dan eens om wat licht te "zaaien" en ervaar zelf de vreugde hiervan!

En dan komen we automatisch terug op het stukje "verbindingen", want wie zich betrokken voelt, is nooit alleen! Want zelfs binnen onze directe omgeving (het gezin/de familie) wordt tegenwoordig vaak "vergeten" hoe je VERBINDINGEN tot stand brengt. Ook hier geldt...geef eens een glimlach, een compliment, een vriendelijke opmerking weg...aan je partner, je kinderen, je ouders, je broers/zussen.....en VOEL wat dat MET JEZELF doet!!

En wat heeft dat dan weer te maken met "verkoudheden" en het "niet-fit-voelen"....Door middel van LICHT kun je je WEERSTAND OPBOUWEN.....ben je ziek, zoek de zon op....En als die zon buiten niet (meer zoveel) schijnt, kun je dus de zon/het licht IN JEZELF ZOEKEN EN UIT JEZELF HALEN en daarmee je WEERSTAND VERHOGEN!!

Positieve gedachten zijn OOK een VORM VAN LICHT....dus door het BEWUST KIEZEN voor positieve gedachten, verhoog je de weerstand in je lichaam. En weet je wat zo leuk hiervan is....het kost je niets....alleen een glimlach voor en door jezelf!! PROBEER HET EENS!!

En weet je niet hoe het moet...gewoon omdat je het nog nooit geleerd hebt om toe te passen of vind je het moeilijk om het in je eentje te doen of vol te houden.....dan ben ik graag JOUW COACH/BEGELEIDER en wil als "vuurvliegje" jou telkens weer even "bijlichten" als je het gevoel zelf (even) kwijt bent geraakt.

Dus GUN JEZELF (EN ANDEREN) EEN BEETJE LICHT IN DEZE "DONKERE" DAGEN!!!

Héél veel succes en laat eens weten hoe jouw ervaring is....Omhoog


Nieuwsbrief ”De Energiediamant” oktober 2012

Regelmatig krijg ik van mensen te horen dat ze ook graag zoveel energie willen hebben als ik heb. Blijkbaar denken de mensen dat het bij mij aangeboren is....maar nee, voor de mensen die mij kennen...die hebben mij wel héél anders meegemaakt. Ik ben altijd een vrij actief persoon geweest, maar zó actief dat ik altijd bezig was voor en met anderen, maar ik vergat dat IK ook nog bestond. Dat IK ook behoeftes en wensen, maar ook zeker mijn grenzen had. Luisterde ik daarna...nee, ik denk dat ik er niet eens bewust van was dat IK leefde, dat IK bestond, kortom dat IK op mezelf mocht passen. En dat is ook jaren goed gegaan. Héél goed zelfs...tenminste dat dacht ik altijd. De waarheid bleek echter héél anders te zijn. Na de geboorte van mijn zoon, toen alles bij elkaar kwam (vermoeidheid, emoties, zware belasting van het lichaam, onzekerheid, verantwoordelijkheid enz. enz.) toen bleek dat mijn lichaam en vooral mijn IK totaal, maar dan ook totaal leeg, op en uitgeput waren. En ik ben zéér zwaar ziek geworden....ik kwam in een zwangerschapspsychose terecht...en dat is een confrontatie met mezelf geweest, zeg maar gerust een STRIJD met MEZELF die jaren heeft geduurd voordat ik er weer helemaal was.
En dan hoor je natuurlijk oh .. wat erg, vreselijk en nog veel meer van die reakties en ja, het was erg, het was vreselijk, het was loodzwaar....maar oh wat had IK dat nodig om eindelijk eens te ontdekken, te beseffen en uiteindelijk te beslissen dat er inderdaad ook nog een IK was en die IK heette toevallig Karin Walda. IK had geen keus meer, IK moest er wat aan doen. Ja natuurlijk had IK er voor kunnen kiezen om slachtoffer te zijn, te blijven en alles lekker over me heen te laten komen. Maar nee....daarvoor is mijn IK dan toch weer te sterk en IK heb ervoor gekozen om op zoek te gaan naar mijn IK (lees I = Innerlijk K = Kind). Het is de allerzwaarste, moeilijkste, emotioneelste, kostbaarste, intensiefste, maar meest prachtige weg geweest die ik gegaan ben (en waar ik nog steeds op zit) en waarbij ALLES, maar dan ook echt ALLES het zo waard is geweest, dat ik het IEDEREEN aanraad om te beslissen om eens geld, tijd, energie, aandacht en liefde te investeren IN JEZELF!!!

Ik ben nog steeds ELKE DAG bezig met mijn oefeningen, mijn bewustzijn richten op wie of wat IK ben en wat IK graag wil bereiken in MIJN leven. NIET wat een ANDER van mij verwacht, maar wat IK wil. Waar IK gelukkig van word. En in het begin is het zeker alleen maar investeren in jezelf (qua tijd, energie, aandacht, geld enz), maar nu zit ik op een punt dat mijn IK en mijn lichaam verbonden zijn met de persoon Karin. We werken SAMEN en er is dan ook echt een wisselwerking. Ja, ik besteed nog steeds van alles aan mijn lichaam qua tijd, energie en aandacht, maar daar staat tegenover dat als ik me niet prettig voel en ik contact maak met mijn IK (Innerlijk Kind) dan voel ik dat ik niet alleen ben, dan komt de energie en liefde in veelvoud terug. En op dat moment ben ik misschien niet happy met de buitenwereld, maar tenminste wel met mezelf!!! En daarmee kom ik waar ik wezen wil. Daardoor hou ik het vol, daardoor hervind en heb ik energie, de kracht om door te gaan en blijft mijn lichaam gezond. Ik heb een verleden achter me van allerlei ziektes (fibromyalgie, astmatische bronchitis, zware rugklachten, altijd verkouden, moe, hoofdpijn, altijd keelontsteking enz enz) en nu ben ik al jaren (sinds ik bezig ben met mijn eigen IK en verborgen emoties!!!) totaal klachtenvrij. Zat ik eerst bijna wekelijks bij mijn huisarts, nu heb ik die lieve man al jaren niet meer gezien. En dan ben je volgens "de geleerden" een medisch wonder.....volgens mij ben ik gewoon iemand die ervan overtuigd is dat het anders kan, dat het lichaam alleen maar laat zien hoe JIJ met jezelf omgaat. En als dat een goede relatie is....dan hoor je niemand (lees lichaam) klagen!!

Kortom het beste advies wat ik IEDEREEN (maakt niet uit hoe "slecht je ervoor staat" of hoe oud je bent, man, vrouw, kind, hoge opleiding of lage of wat dan ook) kan geven is: GUN JEZELF EENS OPRECHTE AANDACHT IN ELKE MOGELIJKE VORM DIE ER IS. EN BEGIN MET LEVEN I.P.V. OVERLEVEN!!!

En ja dan komen de volgende vragen of opmerkingen ook altijd voorbij: "HOE???" , "ik heb al zoveel geprobeerd", "voor mij werkt dat niet, want de dokter zei....", "het zit in de familie, dus..." en natuurlijk niet te vergeten:"ik geloof niet in dat zweverige gedoe". Het enige wat ik kan zeggen is.....ik heb respect voor IEDEREEN die het op zijn of haar manier wil doen, met zijn of haar overtuiging, maar IK ben ervan overtuigd (en daar heb ik bij mezelf en mijn klanten al genoeg bewijzen van gezien) dat het anders kan. Dat JIJ de sleutel bent naar een GEZOND EN GELUKKIG LEVEN, EN NIET DE ARTSEN, DE ANDEREN IN DE WERELD OF WAT DAN OOK, MAAR JIJ!!!!

En de enige vraag die je jezelf dan kunt en mag stellen is: "wat wil IK???". Als je tevreden bent met zoals het nu is/gaat, ga dan lekker zo door en wees er gelukkig mee en trots op!
Als het antwoord is: "ik wil het anders, ik wil mijn gezondheid verbeteren, ik wil een ander energieniveau, ik wil op een andere manier in het leven staan of ik wil gelukkiger zijn", dan kan ik je alleen maar aanraden om je jezelf misschien eens buiten je vaststaande grenzen, manieren van denken, manieren van handelen of overtuigingen te begeven en deze manier, die misschien voor jou héél raar is, toch eens te proberen!!

En kan je het alleen??? NEE!!! En waarom ben ik daar zo van overtuigd....omdat ik als eerste zelf het pad ben gegaan en weet hoe zwaar het soms kan zijn en hoe makkelijk het is om in je eentje toch weer terug te vallen of te zeggen..ach laat maar, het lukt me toch niet. Ten tweede, omdat het een onbekend gebied voor je is...en je zult daar toch enige begeleiding of uitleg bij nodig hebben. En ten derde, omdat je niet alles alleen hoeft en wilt doen. Niets is belangrijker en menselijker dan het krijgen van een schouderklopje, een motiverende aanmoediging en soms de bekende "spiegel" en "schop onder je achterste" om toch weer door te gaan.

En IK wil héél graag je coach/motivator/inspirator/spiegel/veilige haven en leraar zijn...dus ik zeg (wat dit onderdeel betreft): "bij twijfel altijd doen!!!!!

Dus bel of mail me voor een afspraak (tel: 0511-441668 of vragen@energiediamant.nl) en weet dat je pas weet wat het voor je doet als je het ZELF ERVAREN HEBT!!!


Omhoog
Nieuwsbrief ”De Energiediamant” november 2011

We gaan alweer naar het einde van het jaar. Donkere, koude, korte dagen waarin toch veel van ons gevraagd wordt. Er zijn allerlei ”verplichtingen” waar we naar toe moeten en vele stress-momenten dienen zich dan ook aan. Logisch dat ons lichaam het weer zwaar te verduren heeft.

Je dient stevig in je schoenen te staan als je deze periode ”overleeft” zonder ten onder te gaan aan de virussen en ziekteveroorzakers die op de loer liggen. Het is daarom van het grootste belang om je lichaam te ondersteunen op zoveel mogelijk manieren.

En dan is de vraag natuurlijk altijd HOE??

Dat is aan een ieder om uit te zoeken wat hij/zij wil, kan en gaat doen. Ik kan in ieder geval een paar tips aandragen en iedereen mag uit deze ingredië nten kiezen om zijn/haar eigen ” soepje van gezondheid” te bereiden.

* Kijk voor uitgebreide uitleg over de produkten/behandelingen verder op de website: www.energiediamant.nl

Kortom er is meer dan genoeg voor handen om iets voor je lichaam te doen. En hoe meer energie en aandacht je aan je lichaam schenkt, hoe meer energie er weer uit je lichaam komt!!!Omhoog