KINDERMASSAGE


Tegenwoordig hebben kinderen ook een heel druk programma. Ze staan net als volwassenen voortdurend onder hoogspanning doordat tegenwoordig alles in onze maatschappij draait om presteren. Hierdoor ervaren kinderen in hun jonge leven al veel stress. Kinderen kunnen hier heel sterk op reageren met lichamelijke klachten zoals (darm)krampen, buikpijn, schreeuwen, ruzie maken, huilen, huiduitslag, onrustig of niet kunnen slapen enz. enz.

Met een massage stimuleer je de verwijdering van afval- en gifstoffen. Door de zachte en soms stimulerende aanraking creŽer je een gevoel van vertrouwen. Hierdoor komt de geest en het lichaam tot rust en kan het zelfherstellend vermogen van het lichaam weer in werking treden.

Een massage maakt ze sterker en minder kwetsbaar. Op zowel lichamelijk als geestelijk niveau. Hierdoor zie je vaak verbetering optreden in gedrag, lichamelijke en geestelijke toestand. Voorbeelden hiervan zijn: betere concentratie, meer zelfvertrouwen, verbeterd slaapgedrag, betere weerstand en een prettiger kind in de omgang.

Een massage kan al gestart worden vanaf de geboorte.

Regelmatige massage zal uw kind en daardoor u ook zeker ten goede komen!!

In een rustgevende omgeving met behaaglijke temperatuur, een lekkere geur en ontspannende, rustgevende muziek staat het kind centraal.

Er wordt een gedeeltelijke of volledige lichaamsmassage uitgevoerd. Alles gaat spelenderwijs en wordt aangepast aan de behoeften van het kind.

Bij de massage zal ik ook gebruik maken van energie en dat zal het kind ervaren als warmte of "gekriebel". Daarnaast zal ik diverse technieken gebruiken om blokkades in de energiestroom op te heffen.